Misiunea C.A.R. Transilvania

Oferirea de servicii financiare de creditare si economisire membrilor nostrii pentru a-si satisface nevoile financiare personale si de dezvoltare.

Viziunea C.A.R. Transilvania

Dorim sa fim cunoscuți in piața financiara si in comunitatea Municipiului Deva si județele Hunedoara, Arad, Alba, Arges si Olt ca parteneri de incredere in intrajutorarea si finanțarea nevoilor personale si de dezvoltare a membrilor nostrii.

Valorile C.A.R. Transilvania

Integritate, competența, profesionalism si loialitate fața de organizație si membrii ei, angajații dand dovada de inițiativa, spirit de echipa, performanța si creativitate.

Strategia C.A.R. Transilvania

- Dezvoltare geografica prin deschiderea unor agenții noi
- Atragerea de noi membrii din alte segmente de piața: mici intreprinzatori, mestesugari, salariați ai firmelor private, etc.
- Educarea si incurajarea membrilor nostri in sensul de a economisi si a folosi responsabil imprumuturile contractate.

Certificatului European de Bune Practici in Microfinantare

Din 15 martie 2018 C.A.R. Transilvania este detinatoarea Certificatului European de Bune Practici in Microfinantare, atribuit de catre Comisia Europeana DG Employment si Social Affairs and Inclusion.

Procesul de conformare, evaluare si certificare

In procesul de conformare, evaluare si certificare C.A.R. Transilvania a beneficiat de instruire si consultanta prin Programul European Employment and Social Innovation(EaSi – Technical Assistance) acordata de expertii Frankfurt School of Business and Management.

Nivel European de performanta

Certificarea europeana obtinuta de catre C.A.R. Transilvania atesta nivelul european de performanta si bune practici in desfasurarea activitatilor de microcreditare destinate finantarii activitatilor generatoare de venit.

Cadru Legal


Principiul fundamental de organizare si functionare a C.A.R. Transilvania este independenta in raporturile cu alte organizatii obstesti organizatii politice, sindicate, organe economice de stat sau administrative.C.A.R. Transilvania este organizata si functioneaza in temeiul propriului statut fundamentat pe legislatia speciala in materie :

Statutul C.A.R. Transilvania
Deva I.F.N
citeste aici despre drepturi si obligatii membri
Legea nr.122/1996

privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaților si al uniunilor acestora.

citeste aici Legea nr.122/1996
Ordonanta Guvernului nr.26/2000

cu privire la asociatii si fundatii

citeste aici Ordonanta Guvernului nr.26/2000
Legea nr.93/2009

privind institutiile financiare nebancare

citeste aici Legea nr.93/2009
Regulamentul BNR nr.20/2009

privind institutiile financiare nebancare

citeste aici Regulamentul BNR nr.20/2009
Update cookies preferences